Donderdag 30/01/2014 was de openingsavond van de tentoonstelling RECHT IN KUNST in het Nieuw Gerechtsgebouw te Gent.

Deze tentoonstelling is tot stand gekomen via een uniek samenwerkingsproject tussen PsycArt vzw, FOD Justitie (Openbaar Ministerie Gent), Viso Gent en enkele atelierwerkingen (PC Gent-Sleidinge, PC Zoete Nood Gods Lede, Gevangenis Gent, Gevangenis Ruiselede en PC Sint-Jan Eeklo) onder begeleiding van beeldend therapeuten, ergotherapeuten en andere atelierbegeleiders.

Er werd de kans geboden aan kunstenaars - verbonden aan een instelling - om op basis van een spreuk of uitspraak die verwijst naar "rechtspraak" (gekozen door de parketmagistraten), een creatief werk te maken dat na 2 selectierondes werd opgenomen in het geheel van werken dat er permanent te zien is.

De curator, Paul Dereymaeker (docent in SASK Deinze en KUMA te Maldegem) is er in geslaagd om een 30-tal creatieve werken een mooie plaats te geven in 3 gangen waar parketmagistraten werkzaam zijn.

Om de tentoonstelling te kunnen bezoeken (gratis), volstaat het om een afspraak te maken via volgend mailadres: gent.rechtinkunst@just.fgov.be

Share