Karin Verpaele

Karin begon met schilderen en tekenen op haar zestiende levensjaar. Ze volgde een aantal workshops om zich te ontplooien in haar teken- en schildertalent, bij kunstenaar Wim Ricourt. Dit leidde haar steeds verder naar de keuzes die ze in haar schilderijen nog steeds maakt. Karin beschrijft het schilderen “als een deel van zichzelf, om haar geest vrij te maken”.
De focus waar ze tijdens het schilderen gemakkelijk aan vasthoudt, ervaart Karin vaak als een soort ‘trance’ waarin ze zich kan bevinden.
De basis van haar manier van schilderen beschrijft ze als het “speels en kleurrijk proberen vervormen van bestaande figuren vanuit haar fantasiewereld en vanuit de emoties die ze op een bepaald moment kan ervaren.” Deze emoties zijn vaak heel sterk: alsof ze telkens opnieuw zo sterk kunnen opduiken als op het moment dat ze ze voor de eerste keer heeft ervaren. Concreet gaat het vaak over “rust, onrust, depressie, agressie, liefde voor kleur en liefde voor fantasiefiguren”.
De symbolen die steeds terug keren in haar werk zijn:
De vogel – die vrijheid symboliseert
Een hart in het oog – om de ziel van de mens weer te geven
De slak – om weer te geven hoe Karin de haar omringende wereld op haar manier observeert  – langzaam in zich opnemend met veel oog voor detail

Het tentoonstellen van haar creatieve werk is een zoektocht vol twijfels. Toch betekent het veel voor Karin, omdat ze haar werk ook graag wil voorstellen aan anderen en te weten wil komen welk effect het op mensen kan hebben.

Exhibitions

Workshop

  • PC SInt-Jan - Oostveldstraat 1 9900 Eeklo

Partager