Johan Ramon

 

Van kindsbeen af tekent Johan. Zijn voorliefde om te vertoeven in bibliotheken bracht hem in contact met het dadaïsme en later met de Cobra-beweging. Zo worden kunstenaars als Robert Rauschenberg, John Cage, Jasper Jones, Kurt Switters bronnen van inspiratie. Gedurende zijn schooltijd ontwikkelt hij een sterk rechtvaardigheidsgevoel dat zich gaat vertalen in geëngageerd pacifisme. Het verwijlen in de natuur brengt hem rust.
 Naast zijn technische studie loopt hij enkele jaren academie, maar beseft dat hij een eigen weg wil gaan. Op de grote zolder thuis richt hij een atelier in. Hij ontwerpt er motorvoertuigen en maakt T-shirts.
Door de dood van zijn jongste broer verdiept hij zich in de artistieke expressie. Hij realiseert een opmerkelijke reeks portretten in Art brut.
 Het vrije schilderen wordt zijn tweede natuur en zijn levensbestemming. Johan exploreert zijn visie op de wereld. Weemoed en vergankelijkheid, leven en dood zijn terugkerende thema's.
Wars van commerciële betrachtingen blijft hij al die jaren onconventioneel zichzelf. De pijn van de jonge anarchist knaagt en sluimert verloren in zijn tere onmacht.

 

Exhibitions

Workshop

  • Kunstatelier Ardéfoo - Revalidatiecentrum Inghelburch Sint-Jansstraat 1 8000 Brugge

Partager