Chris Herremans

Van kindsbeen af was ik gefascineerd door vormen en kleur. Ik kon urenlang bezig zijn met mijn caleidoscoop. Ik voelde toen al de drang om te gaan tekenen en schilderen. Ik mocht van mijn ouders verder studeren, richting kunstonderwijs. Ik volgde secundaire studies plastische kunsten aan het Sint-Lucasinstituut te Gent.

 

Daar heb ik mijn gevoel voor kleuren ontwikkeld; het experimenteren met kleur en vormen; het spel van licht en schaduw proberen te vatten in een tekening of schilderij.

 

Door bepaalde levensfeiten ben ik een hele periode niet meer aan tekenen of schilderen toegekomen.

 

De drang om me uit te drukken via beelden was te groot en binnen het beeldend atelier van het PZ Sint-Francisus heb ik terug voeling leren krijgen met wat mij het diepst raakt. Door middel van plastische materialen zoals verf, krijt, houtskool, kon ik terug uiting geven aan de manier waarop ik mijn wereld en de wereld rondom mij ervaar. Ik schilder opnieuw heel actief. Als ik creatief bezig ben, dan voel ik me pas goed. Het scheppen van beelden geeft me een voldaan gevoel. Het geeft zin aan mijn leven!

 

Alles rondom en in mij inspireert mij. Kleuren in de natuur kunnen me echt ontroeren. Ook de schoonheid van mensen en dat vast te kunnen leggen in een tekening of schilderij maakt mij gelukkig. Ik schilder direct, spontaan wat ik zie of wat ik ervaar. Ik gebruik graag heldere, krachtige kleuren zoals rood en werk ook graag met dezelfde toonsoorten. Rembrandt is een schilder die ik sterk bewonder. De manier waarop hij een persoon portretteert, daar word ik stil van. Hij kan de psyché van de mens vatten en weergeven zoals geen ander.

 

Recent heb ik mijn eerste groepstentoonstelling gehad (ID) in Zottegem. Ik ben blij dat ik mijn werk kan tonen en hoop dat de anderen er door geraakt worden.

 

De drang om uit te beelden is te sterk. Ik kan er niet aan ontkomen en ik hoop me nog lang te kunnen uitdrukken door middel van beelden. Het geeft me rust!

 

Exhibitions

Workshop

  • PZ Sint-Franciscus - Penitentenlaan 22 9620 Zottegem -Velzeke

Partager